まるやま組

スポンサーサイト
--/--/--(--) | スポンサー広告 |Comment
上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。
9月のまるやま組のお知らせ
2013/09/17(火) | 学び |Comment


9月のまるやま組イベント変更のお知らせ

台風のあと、すっかり秋本番になってきました。
まるやま周辺の稲刈りも本番を迎えています。
ゲンノショウコ、オヤマボクチ、ツリガネニンジン・・・、一年でいちばん野の花もきれいな時期を迎えています。
オープンキッチンでは、無農薬栽培の枝豆を収穫して、釜茹でします。

日時: 9月23日(月) 9:00~14:00

予定:     9:00~10:00 あいさつ、小麦脱穀   
       10:00~11:30 植物観察会    
       11:30~12:00 枝豆収穫     
       12:00~14:00 オープンキッチン

定員:    30人

持ち物:  まるやま組あるき札(必携!)、長靴、軍手、汚れてもよい服装、タオル、帽子、飲み物

参加費:  年会費 個人3,000円/年、家族5,000円/年、
        あるいは、ビジター 大人1,000円/回、ビジター子供500円/回  
    
オープンキッチン会費: 大人800円、小学生以下500円

申込み:  9月20日(木)までにeメール、電話、もしくはゆきのfbに返信ください。
kbhagino@gmail.com、 snowhagino@gmail.com、電話 0768-26-1668 
        定員になり次第締め切りますので、お申し込みはお早めに。

お願い:  車は出来るだけ乗り合わせてお越しください。駐車の際は農業の方の迷惑にならないようお願いします。
       バスなどでお越しの方は連絡ください。近くのバス停までスタッフが迎えに行きます。

今後の予定 
10/13 植物調査(ハザ見、枝豆)
11/10 植物調査
12/8  あえのこと田の神様迎え(15:00から)
1/12 醤油仕込み
2/23  あえのこと田の神送り
ご希望の方には、まるやま組グループメーリングリストの招待状もお送りさせていただきます。


Dear friends of Maruyama-gumi

Hope you have survived through hot & muggy summer with occational heavy rain.
After the typoon has gone, we feel like in the mid or deep autumn.
Rice field around Maruyama has already turned yellow and rice reaping has started.
Monthly Maruyama-gumi activity will be held on Sept. 23rd.
We may pick some early glown soy-bean and try "eda-mame" at the open kitchen.

Date & time: Sept. 23rd, Monday (Holiday), 9:00〜14:00

Schedule: 9:00~10:00 opening, thresh of wheat
  10:00~11:30 Maruyama walk, surveying plants and bugs
   11:30~12:00 picking soy bean for "eda-mame"
   12:00~14:00 open kitchen

Capacity: 30 people

What to bring: Maruyama Wood Stamp Card (members and repeaters)
boots, gloves, cloths, towels, cap or hat, drinks, at el

Fee: annual membership \3,000 for individual, \5,000 for family
One time visitor \1,000 for adults, \500 for kids
+ open kitchen \800 for adults, \500 for kids

RSVP: contact Yuki or Kibo Hagino by August 14th, wednesday.
  e-mail snowhagino@gmail.com, kbhagino@gmail.com, Yuki’s fb, or phone at 0768-26-1668

Notes: Please plan car sharing and park neatly so that not to interrupt local farming.

Upcoming : October 13th survey & open kitchen 
November 10th survey & open kitchen
December 8th aenokoto, welcome god from rice field (15:00-)
January 12th soy source making workshop
February 23rd   aenokoto, farewell god for rice field

Please let us know if you would like to join the mailing lists of Maruyama-gumi.


萩野 紀一郎
萩野アトリエ / まるやま組
Kiichiro (Kibo) Hagino
Hagino Atelier / Maruyama-gumi
home: 0768-26-1668
atelier: 0768-26-1666
facsimile: 0768-26-1665
keitai: 090-9841-8968
kbhagino@gmail.com
http://maruyamagumi.blog102.fc2.com/